EXPO - Wauter Mannaert

BOERDERIJ JULIEN DE PAUW

10:00 > 18:00

Met “Yasmina en de aardappeleters” tekende Brusselaar Wauter Mannaert een fel bejubeld stripalbum dat zich gedeeltelijk in Haren afspeelt. Deze verfrissend groene tentoonstelling (met planten, kruiden, aardappels én tekeningen uit het boek) is een herneming van de gelijknamige expo van Rock Paper Pencil in Turnhout.

In aanwezigheid van de tekenaar

Open op zaterdag (van 17 tot 19u)

en zondag (van 10 tot 18u)

GRATIS TOEGANG

© Wauter Mannaert

CONCERT - Funky Bodding

DORPSPLEIN

11:00 & 13:00

De in Brussel gevestigde fanfare Funky Bodding zoekt haar inspiratie in de jaren 70 en dompelt deze ritmes in een eigenzinnige saus vol energie, originaliteit en vuur!

GRATIS TOEGANG

© Augustin Polet

© Philippe Debroe

EXPO - Julien

BOERDERIJ JULIEN DE PAUW

10:00 > 18:00

Het erf van Julien De Pauw, de laatste Harense witloofboer die in 2018 overleed, neemt je terug mee in de tijd. Je ontdekt er de typische werktuigen van de witloofteelt, gebruikt voor het zaaien, inbedden, oogsten, reinigen en vervoeren van het witte goud. In het witloofkot bekijk je een intimistisch portret van Julien, van de hand van de cineast Robin Linon, dat in dialoog treedt met de werktuigen.

Open op zaterdag (van 17 tot 19u)

en zondag (van 10 tot 18u)

GRATIS TOEGANG

 

WITLOOFLUNCH
GC DE LINDE
12:00 > 15:00

Het Maria Assumpta Instituut uit Opwijk en het Buurthuis zorgen ook op zondag voor heel wat lekkers. In het decor van het pop-up café Aux Trois Rois kan je naast de lunch ook genieten van smeuïge witloofkroketten en andere lekkere bereidingen. 

 

Reservatie aanbevolen

LUNCH

17 €

KINDERPORTIE

10 €

Witloofsoep

Brusselse waterzooi met balletjes en aardappelen

of

Brusselse waterzooi met vegetarische balletjes en aardappelen

Menu

STRAATTHEATER - Boucherie Bacul

DORPSPLEIN

12:00 > 14:00

Boucherie Bacul is een ouderwets slagerskraam… zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen. Het echtpaar Simone en Marcel Bacul houden er nogal eigenaardige technieken op na, maar liefde – vooral liefde – maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.

GRATIS TOEGANG

© Boucherie Bacul

KINDERWORKSHOP - Pimp Je Keukenschort

BUURTHUIS

13:30 > 15:30

Samen met MADE iN KiT maak je je eigen unieke witloof-kookschort met motieven van winterse groenten.

PRIJS PER SCHORT : 3 €

© Lancaster CPCK

CONCERT - Schaamteloze Pop

CG DE LINDE

16:00

Schaamteloze Pop is een trio uit het Brusselse dat eigenzinnige covers brengt. Twee jaar geleden hebben Djiwo, Jorg en Dylan elkaar gevonden en wagen ze zich met hun ukulele, basgitaar en drums aan alles wat pop is. Samen verkennen ze het brede scala van pop, van Culture Club, Faithless en Eminem tot Daft Punk, The Fugees en Destiny’s Child.

GRATIS TOEGANG

© Schaamteloze Pop

BOERENMARKT

DORSPLEIN

10:30 > 16:00

Kom naar onze zondagse boerenmarkt op het sfeervolle dorpsplein van Haren. Ontdek en proef er naast heerlijk grondwitloof andere streekproducten en Brusselse duurzame initiatieven. De markt wordt opgeluisterd door een aanstekelijke fanfare: Funky Bodding.

GRATIS TOEGANG

© Arnout Vandamme