© Wauter Mannaert

OPENING EXPO - Wauter Mannaert

BOERDERIJ JULIEN DE PAUW

17:00 > 19:00

Met “Yasmina en de aardappeleters” tekende Brusselaar Wauter Mannaert een fel bejubeld stripalbum dat zich gedeeltelijk in Haren afspeelt. Deze verfrissend groene tentoonstelling (met planten, kruiden, aardappels én tekeningen uit het boek) is een herneming van de gelijknamige expo van Rock Paper Pencil in Turnhout.

In aanwezigheid van de tekenaar

Open op zaterdag (van 17 tot 19u)

en zondag (van 10 tot 18u)

GRATIS TOEGANG

© Stephan Vanfleteren

CONCERT - Roland Van Campenhout

GC DE LINDE

21:00

Levende legende Roland Van Campenhout geldt al decennia als één der meester-gitaristen in ons land. De muzikant, dit jaar 75 lentes jong, draagt steeds de blues mee in de kern van zijn ziel, maar laat zich niet ketenen aan genres. Van jazz naar ethno tot psychedelic: hij weet ze allemaal eigenzinnig naar z’n hand te zetten. In Haren laat hij zich begeleiden door de briljante Nils De Caster.

GRATIS TOEGANG

EXPO - Julien

BOERDERIJ JULIEN DE PAUW

17:00 > 19:00

Het erf van Julien De Pauw, de laatste Harense witloofboer die in 2018 overleed, neemt je terug mee in de tijd. Je ontdekt er de typische werktuigen van de witloofteelt, gebruikt voor het zaaien, inbedden, oogsten, reinigen en vervoeren van het witte goud. In het witloofkot bekijk je een intimistisch portret van Julien, van de hand van de cineast Robin Linon, dat in dialoog treedt met de werktuigen.

Open op zaterdag (van 17 tot 19u)

en zondag (van 10 tot 18u)

GRATIS TOEGANG

 

© Philippe Debroe

WITLOOFBANKET
GC DE LINDE
19:00 > 21:00

In het pop-up café Aux Trois Rois kan je aansluiten voor een weelderig wiloofbanket. Het Maria Assumpta Instituut uit Opwijk en het Buurthuis slaan de handen in elkaar om je te verwennen. Vegetariërs zijn uiteraard heel welkom.

 

Verplicht te reserveren.

 

MENU

25 €

Witloofsoep

Varkenshaasje met Brusselse kaas op een chutney van witloof en veenbessen, aardappelgratin en gebakken witloof

of

Brusselse vegetarische boulettes op een chutney van witloof en veenbessen, aardappelgratin en gebakken witloof

Tatin met gekarameliseerd witloof

en cichorei ijs

Menu